Home » D:News » Temutul Smilodon era un familist convins

Temutul Smilodon era un familist convins

Temutul Smilodon era un familist convins
Publicat: 30.10.2008
In ciuda infatisarii lor fioroase, tigrii cu coltii pumnal care au trait pe continentul american in urma cu 10 000 de ani erau animale sociabile care vanau si traiau laolalta, adunati in grupuri de cinci pana la 15 exemplare. Cercetatorii britanici de la Societatea Zoologica din Londra declara ca temutele feline extincte din genul Smilodon traiau in grupuri asemenea leilor din prezent.

Abundenta fosilelor de tigri cu colti pumnal din specia Smilodon fatalis descoperite in zona La Brea din California, aduce un argument in plus ipotezei referitoare la viata sociala a acestor feline. Studiile anterioare au descoperit resturi osteologice ale unor indivizi de smilodon care prezentau urme de fracturi vindecate perfect. Acest lucru arata ca acele exemplare care erau ranite in timp ce vanau, beneficiau de hrana provenita de la restul membrilor grupului, pana in momentul cand acestia isi reveneau si puteau participa din nou  la vanatoare.
Asa numitul tigru cu colti pumnal, Smilodon fatalis, nu era de fapt nici tigru, nici leu, ci apartinea unui gen distinct de feline dintr-o subfamilie diferita de cea a Pantherinelor, care cuprinde lei, tigrii, jaguarii si leoparzii actuali.
Smilodon fatalis era un pradator de temut care putea ataca individual bizoni diluviali, camile, antilope, cerbi si cai salbatici. In grupuri mari, acesti tigri atacau cu succes chiar rinoceri si mastodonti.
Smilodon fatalis era doar una dintre diversele specii de tigrii cu colti pumnal. A trait cu 1,6 milioane ani pana la 10 000 de ani in urma pe teritoriul Americii de Nord.

Sursa: BBC News
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase