Taigaua siberiana este prea puternica pentru credinciosii de rit vechi

10 11. 2008, 12:15

Polina Ilarionova in varsta de 73 ani intentiona sa se stabileasca in taiga alaturi de pustnica Agafya Lykova, in etate de 63 ani, pentru a o ajuta pe acesta din urma in privinta traiului zilnic. Dupa ce a primit avizul favorabil al guverantorului rus al regiunii Kemerovo din sud-vestul Siberiei, batrana s-a lovit de scepticismul medicilor care, in urma analizelor facute, au concluzionat ca batrana nu ar putea supravietui iernilor aspre din acesta zona.

Agafya Lykova a trait in salbaticie inca din anul 1937, atunci cand tatal sau, un rus credincios de rit vechi, a decis ca familia sa sa traiasca in taiga pentru a-si mentine sufletele neatinse de mizeria morala a lumii moderne.
Familia a trait izolata de lume, la circa 300 kilometri de orice urma de civilizatie, pana in momentul in care un grup de geologi sovietici a descoperit-o intamplator in anul 1978. Credinciosii rusi de rit vechi s-au desprins in mod oficial de Biserica Ortodoxa Pravoslavnica Rusa inca din secolul al XVII-lea in urma unei dispute legate de practicile liturgice. Credinciosii de rit vechi considera si in zilele noastre ca barbieritul este un pacat.

Sursa : Ria Novosti