Home » D:News » Transplantul de maduva – Viitor antidot al SIDA?

Transplantul de maduva – Viitor antidot al SIDA?

Transplantul de maduva – Viitor antidot al SIDA?
Publicat: 17.11.2008
Un pacient american bolnav de SIDA, s-a vindecat de la sine de acesta temuta maladie in urma unui transplant de maduva, afirma cadrele medicale ale spitalului Charite din Berlin.

In varsta de 42 ani, pacientul de nationalitate americana suferea de SIDA de peste 10 ani. Pe masura ce starea sa fiziologica s-a inrautatit datorita leucemiei de care suferea in prealabil, acesta a necesitat un transplant de maduva osoasa, masura clasica in cadrul tratamentului leucemiei. Dr. Gero Huetter, medicul german in a carui grija se afla pacientul care nu a dorit sa i se dezvaluie identitatea, a declarat ca in urma efectuarii transplantului de maduva, acesta nu a mai prezentat semnele tipice ale bolii SIDA. Stupefiati, medicii germani l-au supus pe pacientul cu pricina unor noi serii de teste si analize, convinsi ca se afla in fata unei erori medicale. Noile rezultate au certificat ca pacientul nu mai prezenta nici urma din temuta boala, fiind declarat drept primul bolnav de SIDA din intreaga lume, care s-a vindecat datorita unui transplant de maduva.
Virusul HIV, responsabil de aparitia afectiunii SIDA, afecteaa in prezent 33 milioane oameni. Anthony Fauci, directorul National Institute of Allergy and Infections Disease din Statele Unite, este de parere ca acest incident poate crea premizele unui nou tratament anti-SIDA, in viitorul apropiat.

Sursa : Discovery Channel

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase