Home » D:News » Informatizarea administratiei publice limiteaza birocratia

Informatizarea administratiei publice limiteaza birocratia

Informatizarea administratiei publice limiteaza birocratia
Publicat: 27.11.2008
Institutiile publice au nevoie de solutii software pentru un management eficient al activitatilor.

Efectele informatizarii constau, in esenta, in fluidizarea si simplificarea proceselor de lucru. In administratie, un domeniu cu implicatii majore in plan social, reconfigurarea infrastructurii informatice este responsabila de o serie de schimbari benefice in derularea procesului administrativ.Administratia publica romaneasca se afla, la acest moment, in primele etape al unui amplu proces de transformare. O importanta componenta a acestei transformari o reprezinta implementarea celor mai recente tehnologii IT&C."Prin natura activitatii lor, responsabilii din administratie sunt angrenati intr-o serie de activitati repetitive, care favorizeaza blocajele si intarzierile in solutionarea dosarelor. Pentru a depasi aceste neajunsuri, SIVECO Romania propune institutiilor din sectorul public o suita de aplicatii informatice care minimizeaza timpul de raspuns al functionarilor la solicitarile cetatenilor. Ceea ce realizeaza, practic, aceste instrumente IT performante este unificarea si gestionarea coerenta a informatiilor si datelor vehiculate in institutiile administratiei publice", este de parere Cristina Itcus, Cluster Manager eGovernment in cadrul SIVECO Romania. Randamentul practicienilor din administratie este in mod direct legat de utilizarea curenta a aplicatiilor informatice de suport al activitatilor. Odata cu adoptarea mijloacelor IT moderne, institutiile publice din Romania si-au imbunatit vizibil perrformantele, beneficiind, in prezent, de o mai mare disponibilitate a resurselor si a serviciilor adresate cetatenilor.

Institutiile publice si-au automatizat deja o parte din operatiuni, propunandu-si sa devina mai deschise si mai transparente in relatia cu publicul. Informatizarea administratiei publice este, insa, un proces complex si de durata, care necesita o abordare etapizata. Guvernarea electronica la nivelul institutiilor publice, prin intermediul aplicatiilor informatice moderne, este dovada ca administratia romaneasca a evoluat sub toate aspectele. Din punct de vedere informatic, putem spune ca progresele cele mai importante au constat in investitiile in infrastructura, extinderea conexiunii Internet si implementarea de sisteme informatice integrate. Prin rularea aplicatiilor IT oferite de SIVECO Romania, institutiile publice au posibilitatea de a oferi contribuabililor servicii superioare calitativ. Prin functionalitatile SIVECO Applications, sistemul integrat reprezentativ din portofoliul propriu, SIVECO Romania contribuie la cresterea accesibilitatii serviciilor administrative, conectand functionarii la o baza de date unica, ce permite un flux simplificat, rapid si eficient al proceselor administrative", a adaugat Cristina Itcus.

Prin utilizarea unui model informatic unitar, institutiile administratiei beneficiaza de standardizarea regulilor si procedurilor administrative uzuale. Obiectivul central al informatizarii administratiei continua sa fie accesul larg si nediscriminatoriu al cetatenilor la servicii publice de calitate. Ca efect vizibil imediat pentru contribuabili, informatizarea va conduce la reducerea tarifelor pentru serviciile prestate populatiei, prin diminuarea costurilor de operare si personal.

Despre SIVECO Romania
Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din volumul total al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa, Orientul Mijlociu si spatiul CSI. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness atat pentru piata locala cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.
In prezent, solutiile SIVECO sunt utilizate de catre beneficiari internationali din 35 de tari. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta. SIVECO Romania SA este certificata ISO 9001:2000 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume. Compania SIVECO Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei – EITA si Information Society Technologies Advisory Group – ISTAG) si a aderat la importante initiative globale precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative). De-a lungul celor 16 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. De curand, aportul SIVECO Romania in implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiat cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors – Vertical Market.
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase