Home » D:News » Noul mod prin care barbatii transmit SIDA femeilor

Noul mod prin care barbatii transmit SIDA femeilor

Publicat: 18.12.2008
Noul mod prin care barbatii transmit SIDA femeilor
Specialistii Universitatii Nortwestern au anuntat descoperirea unei noi modalitati prin care temuta maladie poate infesta femeile ai caror parteneri masculini sunt deja purtatori ai virusului HIV, anunta Science Daily.

Savantii au crezut de multa vreme ca alinierea normala a tractului tesutului vaginal actioneaza ca o bariera eficienta in cazul invadarii virusului HIVin timpul unei relatii sexuale. Mai mult de atat, expertii in domeniu au fost convinsi ca virusul HIV nu poate strabate acest tip de tesut vaginal.
Aceste teorii au fost destramate de catre studiile recente ale unei echipe din cadrul Scolii de Medicina de pe langa Universitatea Northwestern. Echipa de cercetatori a descoperit ca virusul HIV poate penetra tesutul sanatos al unei femei, pana in momentul in care acesta gaseste acces direct catre celulele sistemului imunitar pe care le ataca instantaneu.

“Avem de aface deopotriva cu o descoperire  neasteptata si extraordinara. Acum putem intelege clar de ce o femeie poate lua SIDA de la un partener sexual. Pana in prezent stiinta nu cunostea detaliile prin care se manifesta cu adevarat transmiterea virusului HIV la femei”, declara Thomas Feinberg, profesor de biologie moleculara in cadrul Universitatii Northwesterner. Acesta spera ca pe viitor descoperirea echipei sale sa fie luata in consideratie de catre cei care vor incerca realizarea unui vaccin sau tratament care sa protejeze impotriva SIDA.
Pana in prezent, savantii considerau ca virusul HIV invadeaza organismul unei femei prin intermediul unui singur strat de celule ale pielii situate in zona canalului cervical.
Urmatorul pas tine de studierea posibilitatii ca virusul HIV sa infesteze orice femeie direct prin contactul cu celulele din epiteliul vaginal.

Sursa : Science Daily
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase