Home » D:News » Translatorul universal ii va permite lui ET sa vorbeasca engleza

Translatorul universal ii va permite lui ET sa vorbeasca engleza

Translatorul universal ii va permite lui ET sa vorbeasca engleza
Publicat: 18.02.2009
Inca din 1966, odata cu lansarea primei serii a celebrului serial „Star Trek”, spectatorii din toata lumea s-au intrebat cum de reusesc toate speciile extraterestre sa comunice in limba engleza. Cercetatorii de azi sustin insa ca totul ar putea fi posibil odata cu realizarea unui dispozitiv care sa poate traduce orice fel de limbaj.

„Toate limbile si dialectele au o structura comuna. In timp ce exista o infinitate de moduri de a comunica, exista insa doar un numar finit al lucrurilor pe care vrei sa le comunici – iar cel mai comun dintre toate este descrierea lumii fizice. Astfel, oricare doua limbaje, alese la intamplare, ar avea un fundament comun”, sustine Terrence Deacon, profesor in cadrul Universitatii din Florida.

Chiar daca nu avem nicio informatie despre modul in care ar arata prezumptivele forme de viata inteligenta din Univers, autorii studiului vor sa realizeze acest dispozitiv, iar primele incercari de traducere a limbajului vor fi efectuate pe delfini.

„Il putem astepta pe ET ca sa ne dovedim teoria, ceea ce va putea dura o perioada, sau putem incerca sa comunicam cu cele mai inteligente animale de pe Terra, dupa om. Folosind un astfel de sistem sunt convins ca vom avea succes. In plus, dovedind ca unele animale pot gandi si comunica ar putea arunca o mare responsabilitate pe umerii oamenilor”, concluzioneaza Denise Herzing, unul dintre coautorii studiului.

Sursa:DailyGalaxy

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase