Home » D:News » Este Marea Moarta pe moarte ?

Este Marea Moarta pe moarte ?

Este Marea Moarta pe moarte ?
Publicat: 06.03.2009
Cercetatorii din cadrul Universitatii Tehnologice din Darmstadt, Germania, trag un nou semnal de alarma in ceea ce priveste nivelul apei din Marea Moarta, care a atins cote alarmant de scazute in ultima perioada.

Cercetatorii implicati in proiectul Mediterranean-Dead Sea Channel cauta solutii pentru a “umple” literal Marea Moarta, pana cand cotele vor atinge valoarea anterioara. Aceasta zona este intens exploatata in scopul obtinerii apei potabile prin desalinizare, dar si pentru generarea energiei electrice prin construirea unor canale care controleaza fluxul si viteza apei. Scaderea nivelului afecteaza in mod direct atat aceste proiecte, care au presupus investitii mari in zona, cat si echilibrul mediului.

Studiul cercetatorilor germani revela faptul ca scaderea nu este cauzata de schimbarea climatului, ci de exploatarea intensa a resurselor de apa din zona. In prezent, atat investitorii, cat si oamenii de stiinta, cauta solutii pentru a rezolva o problema care se traduce in pierderi mari atat pentru locuitorii din zona, cat si pentru mediu.

Sursa: Science Daily

CITESTE SI:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase