Home » D:News » Scanerele din aeroporturile americane vor cerceta pasagerii “la piele”

Scanerele din aeroporturile americane vor cerceta pasagerii “la piele”

Scanerele din aeroporturile americane vor cerceta pasagerii “la piele”
Publicat: 01.04.2009
Calatorilor in SUA li se va cere sa tranziteze scanerele de citire corporala ale punctelor de control din aeroporturi, care penetreaza hainele pana la nivelul lenjeriei intime.

Noua tehnologie, dezvoltata de compania newyorkeza L3 Communications, a ridicat probleme dupa ce s-a constatat ca lenjeria intima este vizibila in procesul scanarilor. Pasagerii isi indeparteaza obiectele metalice, paltoanele si pantofii si pasesc intr-o mica incinta cu pereti de sticla. Dupa ce isi ridica bratele deasupra capului, senzorii scaneaza trupul pentru aproximativ trei secunde. Senzorii pot detecta spectrul electromagnetic emis de energia corporala la lungimi de unda de un milimetru. Pentru ca energia trupului uman radiaza cu o rata superioara plasticului, metalului si ceramicii, unitatea poate indica prezenta (clandestina) a acestor obiecte.
Scanerul incetoseaza chipul pasagerului, iar imaginea nu este stocata in memorie. Cu toate acestea, Uniunea Americana a Libertatilor Civile sustine ca tehnologia de scanare se dovedeste invaziva, deoarece poate proiecta imagini ale masectomiei (extirpare a glandei mamare) sau  a prezentei unor tuburi cateterice (aplicatie medicala). Administratia de Transport si Securitate a amplasat scanerele “indiscrete” in aeroporturile din Salt Lake City, Las Vegas, Miami, San Fransisco, Tulsa, Okla si Albuquerque, intr-un program pilot. Sistemul este unul voluntar pentru moment si nu se discuta inca adoptarea lui in aeroporturile europene.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase