Home » D:News » Femeile care mananca nisip – o realitate socanta

Femeile care mananca nisip – o realitate socanta

Publicat: 01.04.2009
In ultima vreme, cazurile a doua femei aflate la mii de kilometri una de celalalta au uimit o serie de cercetatori, medici si psihologi care nu isi pot explica modalitatea prin care cele acestea consuma in mod regulat cantitati imense de nisip, fara a avea nicio problema de sanatate.

In primul moment, cercetatorii rusi care au investigat cazul unei femei din Lituania faimoasa printre locuitorii satului sau pentru portiile zilnice de nisip ingurgitate, au banuit ca femeia in cauza sufera de o lipsa de minerale pe care organismul sau incerca sa o suplineasca prin consumul de nisip. Spre surpriza tuturor, analizele femeii au indicat parametrii de sanatate aflati in stare excelenta, nici macar ninichii sai nu prezentau acumulari de pietre, in ciuda faptului ca femeia consuma nisip de ani de zile. Psihiatrii care au consultat-o au declarat ca femeia se afla in deplinatarea facultatilor mintale.

Conform declaratiilor medicilor care o monitorizeaza, femeia mananca frecvent nisip, de circa 10 ani, declarand ca pentru ea nisipul este mai bun decat ciocolata. Cazul sau se inscrie in cadrul fenomenului de geofagie, prezent mai ales in cazul copiilor mici care lasati nesupravegheati mananca frecvent nisip sau pamant.

Un caz inca mai ciudat vine din India, unde Ram Rati, o bunica in varsta de 80 de ani, mananca nu mai putin de un kilogram de nisip zilnic, intotdeauna inaintea mesi de dimineata, pranzului si cinei. Ram, care traieste in satul Chinhar din Lucknow, a declarat presei ca a dobandit acest straniu obicei culinar inca din copilarie, cand a mancat nisip de curiozitate, ajungand in prezent sa ingurgiteze o cantitate cuprinsa intre un kilogram si un kilogram jumatate de nisip zilnic. Nepoata sa, Shikha Rati, a declarat presei ca toti medicii care au consultat-o pe batrana nu-si pot explica starea sa excelenta de sanatate.

Surse : Choouseurfun, Ananova

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase