Home » D:News » Epidemia obezilor: mancare pana la moarte!

Epidemia obezilor: mancare pana la moarte!

Epidemia obezilor: mancare pana la moarte!
Publicat: 12.03.2009
Obezitatea este cauza a 1.200 de decese in anul 2007, numai in Marea Britanie, iar numarul se va mari cu o treime in urmatorii ani. Chiar daca aceste cifre par alarmante, cercetatorii sustin ca in realitate lucrurile stau si mai rau.

Numarul persoanelor ale caror decese au fost legate de obezitate a crescut cu 35% din 2003, conform cifrelor publicate de cotidianul britanic The Indepenedent. In anul 2007, 1203 certificate de deces mentionau obezitatea ca fiind unul dintre factorii care au contribuit la deces.

Obezitatea cauzeaza aparitia unor boli cronice grave, printre care diabetul sau bolile de inima, a caror incidenta este din ce in ce mai ridicata. Expertii avertizeaza ca aceste cifre sunt doar varful icebergului, deoarece in majoritatea certificatelor de deces nu se trece obezitatea ca fiind unul dintre factorii decisivi.

In acest timp, medicii fac eforturi de organizare pentru a implementa inregistrarea obezitatii de fiecare data, acolo unde este cazul. Scopul este de a obtine cifre cat mai apropiate de realitate, pentru ca, in functie de acestea, sa se gaseasca solutii eficiente impotriva acestei “epidemii”.

Sursa: The Independent

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase