Binele o duce rau in Romania

21 05. 2009, 13:01

Festivitatea organizata de Millenium Communications si gazduita in sala de spectacole a Ateneului Roman a continuat traditia consolidata cu fiecare eveniment, aceea de a recunoaste orice intiativa luata pentru imbunatatirea vietii intr-o comunitate si de a premia spiritul civic si responsabilitatea sociala in Romania. In cadrul manifestarii din seara de 20 mai 2009, pe scena Galei au fost invitati, premiati si aclamati aceia a caror implicare altruista in proiecte nobile este mai presus de orice banuiala a urmaririi vreunui interes personal. Deciziile acestor oameni si organizatii nu au fost guvernate de ratiuni corporatiste, incercarile si reusitele lor nefiind recompensate prin obtinerea vreunui profit ci “numai” prin rezultatele staruintei unei munci cu o cauza sincera.

Gala Societatii Civile este una dintre putinele entitati mediatice daca nu chiar singura din tara noastra, care aduce in atentie “oamenii buni” din Romania, care pe langa activitatile zilnice ale subzistentei, izbutesc sa renunte la parte din timpul si resursele proprii, adesea limitate, doar pentru a schimba destinul tragic al unor semeni.  Si nu doar pe cel al semenilor, intrucat Marele Premiu al Galei Societatii Civile 2009 a fost obtinut de campania “Stop vanatorii in parcurile nationale”. Descopera.ro, partener media al evenimentului, s-a bucurat de ocazia speciala a participarii in cadrul festivitatii, prilej care i-a inlesnit o mai buna constientizare a rolului propriu in responsabilizarea sociala a civicitatii.

Categoriile pentru care au participat proiectele si in cadrul carora s-au acordat premii de podium dar si mentiuni, sunt dupa cum urmeaza:

Categoria A
A.1 Sectiunea Educatie si cercetare
A.2 Sectiunea Arta si cultura

Categoria B
B.1 Sectiunea Apararea drepturilor individuale/ colective
B.2 Sectiunea Comportament civic si participare publica

Categoria C
C.1 Sectiunea Sanatate
C.2 Sectiunea Servicii sociale pentru categorii defavorizate

Categoria D
D.1 Sectiunea Protectia mediului
D.2 Sectiunea Dezvoltare economica si sociala

CITESTE MAI MULTE PE GREENBLOG.RO