Ploaie de mormoloci in Japonia

11 06. 2009, 12:32

De la inceputul lunii iunie, anul curent, mai multe ploi cu mormoloci morti au cazut in orasele din prefectura nipona Ishikawa. Intr-un asemenea incident, o femeie in varsta de 55 de ani a fost surprinsa in propria masina de o ploaie de mormoloci care s-a abatut asupra orasului Nanao. Cercetarile ulterioare au descoperit mai mult de 100 de mormoloci raspanditi pe masina femeii, acoperind cu totul un areal de 10 metri patrati. Ploi similare au fost raportate si de autoritatile locale din orasul Hakusan.
Ploile in cadrul carora cad din cer animale mici precum broaste, pesti si serpi, constituie un fenomen meteo-zoologic foarte rar care apare sporadic pe glob.
Oamenii de stiinta atribuie acest fenomen vanturilor si furtunilor foarte puternice care ridica in atmosfera cantitati de apa din lacuri si rauri, animalele prinse astfel accidental fiind transportate in atmosfera de vanturile puternice.
Acesta explicatie nu se aplica totusi fenomenelor din prefectura Ishikawa, deoarece  meteorologii locali nu au raportat vanturi si furtuni puternice in zona.

Sursa : TheTelegraph

CITESTE SI :