Calatoria in timp, la un pas de a fi realizata

24 06. 2009, 12:49

Pasiunea americanului de culoare, fizician la Universitatea din Connecticut, se datoreaza unei drame traite la varsta de numai zece ani, atunci cand tatal sau a decedat. Fiind cel mai mare dintre copiii familiei Mallett, si extrem de atasat de parintele sau, asa cum si astazi recunoaste, i-a incoltit in minte ideea ca o “masina a timpului” i-ar putea aduce tatal inapoi.

Acum, dupa multi ani de studiu, Ronald Mallett crede ca are si o idee viabila pentru realizarea proiectului, complicata dar nu nebuna, asa cum sustin multi dintre cercetatorii care i-au studiat munca. Albert Einstein a teoretizat ca spatiul si timpul sunt interdependente, iar gravitatia poate indoi timpul asa cum indoaie spatiu. Mallet crede ca daca ar putea inventa un vartej gravitational – o cuva rotitoare – ar putea manipula timpul si spatiul.

Conform omului de stiinta, daca spatiul este rasucit suficient de violent, in cele din urma, linia temporala va forma o bucla, cu functia de tunel, ce ar putea permite calatoria inainte si inapoi in timp. Mallett sustine ca se va folosi de laserele incrucisate pentru a crea acest tunel temporal.

Dar chiar si daca Mallet va construi aceasta masina a timpului si isi va dovedi teoria, ceea ce ar fi oricum o realizare de proportii uriase, tot ar mai exista o limitare majora. “Ea ar functiona numai din momentul in care ar fi pornita”, sustine Mallett. Acest lucru inseamna ca nu s-ar putea calatori prin tunelul rezultat inapoi in timp mai devreme de momentul in care masinaria a inceput sa functioneze. Deci Mallett nu s-ar putea intoarce in 1955 pentru a-si revedea tatal, fiind totusi sigur ca acesta din urma ar fi extrem de mandru de realizarea fiului sau. Urmariti explicatia pe larg a cercetatorului aici

Sursa: AbcNews

CITESTE SI: