Home » D:News » Mamele bogate au mai multi baieti

Mamele bogate au mai multi baieti

Publicat: 08.07.2009
Mamele bogate au mai multi baieti
Pana de curand se credea ca sexul copilului tine mai degraba de ceea ce numim “noroc”, fara influenta unor factori exteriori. Cercetatorii olandezi au observat insa o tendinta de a avea mai multi mostenitori pe linie masculina, in defavoarea fetelor, manifestata in mod special in familiie cu o situatie materiala foarte buna.

Studiul efectuat arata ca in cazul mamelor bogate probabilitatea de a avea baieti este mult mai mare, fata de mamele care se lupta cu nevoile financiare. Cercetatorii sunt de parere ca au descoperit o legatura extraordinara intre statutul femeii si procentul de mostenitori masculini sau feminini pe care aceasta ar putea sa ii aiba. Studiul pare sa indice ca sexul copilului nu este determinat doar de sansa, ci poate fi influentat si de catre stilul de viata si de mediu.

Conform teoriei evolutioniste, daca conditiile sunt prielnice, iar copiii sunt sanatosi, cea mai buna oportunitate a unei familii de a-si transmite genele este prin intermediul baietilor, care pot la randul lor sa fie parintii altor copii, asigurand astfel continuitatea familiei.

Cartile de istorie sunt pline de exemple care par sa vina in sustinerea acestei teorii. Regele George al III-lea a avut noua fii si sase fiice, in vreme ce George al V-lea a avut cinci fii si o singura fiica. Regina Angliei are trei fii si o fiica. Chiar si la Hollywood exista astfel de exemple. Mel Gibson are sase baieti si o fata, in vreme ce un alt cuplu celebru, Victoria si David Beckam au trei baieti. Exista si exceptii care par sa confirme regula: regina Eleonor de Castilla a avut 11 fiice si doar cinci fii.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase