Home » D:News » Sutienul pentru barbati face ravagii in Japonia

Sutienul pentru barbati face ravagii in Japonia

Sutienul pentru barbati face ravagii in Japonia
Publicat: 13.07.2009
Succesul nebun pe care acest bizar accesoriu il are in Tara Soarelui-Rasare a luat prin surprindere pe toata lumea, inclusiv pe producatori, care initial comercializau sutienele pentru barbati doar prin posta, avand ca public transexualii. La jumatate de an de la lansarea sutienului pentru barbati, situatia s-a schimbat radical.

Nesigura fiind de modul in care publicul va primi sutienul pentru barbati, compania producatoare – Wishroom – a scos la vanzare, initial, numai 160 de sutiene pentru barbati. Acestea au avut un succes rapid in randul comunitatilor de gay si transexuali, astfel incat, au mai fost produse inca 5.000 de sutiene masculine. Apoi, cererile au explodat, depasind luna de luna oferta, iar piata sutienelor pentru barbati a erupt, in Japonia aparand si conceptul de "Bra-o", adica de "Sutiene-barbati".

Surprinzator este faptul ca, in prezent, cei mai multi cumparatori ai acestui produs nu mai sunt homosexuali, ci barbati heterosexuali. Intr-un sondaj efectuat de un ziar japonez s-a descoperit ca majoritatea cumparatorilor sunt oameni de afaceri cu varste cuprinse intre 40 si 50 de ani.

Sutienele pentru barbati Wishroom sunt confectionate din matase, vin in trei variante de culori – alb, roz si negru – si se vand pentru 35 de euro bucata. In termeni de cupa, toate sunt « A », menite pentru o circumferinta a pieptului intre 80 si 95 de cm. Potrivit lui Masayuki Tsuchiya, presedintele companiei producatoare, barbatii care cumpara astfel de produse nu sunt interesati neaparat de o alterare a tinutei clasice barbatesti sau de crearea iluziei ca au pectoralii mai dezvoltati. Acestia, pur si simplu, sustin ca purtand un sutien pentru barbati se simt "mai calmi, mai relaxati si mai revigorati". Barbatii japonezi sunt printre cele mai stresate categorii sociale din lume, iar sutienul pentru barbati se pare ca alunga un pic din acest stres.

Sursa: Japanprobe

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase