Moartea Pitiei sau In ce cartier mai locuieste Sfinxul astazi?

20 07. 2009, 11:53

Fundatia Calea Victoriei va invita duminica 26 iulie, de la 19:00 la un eveniment de lectura-spectacol. Pretextul este rasul. Avem o savuroasa parodie (Moartea Pitiei, de Friedrich Dürrenmatt) si doua lumi: cea a mitologiei, a legendelor si a tragediei grecesti si respectiv cea a noastra. Ca intre acestea doua exista diferente – lesne de observat. Ca vor fi existand si complicitati – putem banui macar fiindca una este premisa majora a culturii europene, iar cealalta este, momentan cel putin, concluzia. Nietzsche, Freud, Heidegger si cativa regizori de teatru dintre cei mari ni i-au reamintit, care cum, pe Greci. Dürrenmatt o face la randu-i – in felul sau. Pentru noi, Sebastian Grama, dinspre filosofie, si actrita Rozana Radu, intr-o lectura-spectacol dublata de serioase-voioase interventii cu aplecare hermeneutica, incearca sa retraseze calea dramaturgului si prozatorului elvetian catre o solutie la problema pe care ne-o pune strania oglinda a istoriei ca labirint parcurs de spirit pana astazi.

Rozana Radu este absolventa a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”, Bucuresti, sectia Actorie, sefa de promotie, clasa coordonator lect. univ. Doru Ana (2006). A jucat in numeroase piese de teatru si in filme.

Sebastian Grama este absolvent al Facultatii de Filosofie a Universitatii Bucuresti si detine doctorat in filosofie. Este lector univ. dr. la Facultatea de Filosofie a U.B. Autor de articole si studii de specialitate, precum si de proza scurta si de eseuri literare aparute in diferite reviste.

Data: duminica, 26 iulie, 19:00
taxa: 30 ron - adulti, 25 ron - elevi, studenti
inscrieri la: contact@victoriei.ro