Un nou record pentru cel mai lung zbor alimentat cu energie solara

12 08. 2009, 12:37

Familia a calatorit pe o distanta de 2.000 de kilometri, din Monte Carlo pana in Maroc, folosindu-se de un paramotor alimentat cu energie solara. Expeditia de 15 zile a inclus Franta si Spania si traversarea apelor populate cu rechini din stramtoarea Gibraltar.

Paramotorul electric este alimentat de baterii cu litiu, polimerice, care se incarca cu ajutorul a 12 panouri solare instalate deasupra vehiculului utilizat pentru transportul celor care nu au participat direct la experiment.

Familia care a stabilit noul record mondial a dedicat acest succes unei cauze nobile, aceea de a atrage atentia asupra ataxiei, o boala de care sufera trei dintre cei sase copii ai familiei. Sotii Cardozo au infiintat o societate de caritate, cu misiunea de a atrage atentia asupra maladiei.

Ataxia se manifesta prin imposibilitatea de a coordona grupele musculare in cursul miscarilor voluntare, avand ca rezultat miscari imprecise si dificultati de mobilitate. Apare, de regula, in cazul leziunilor cerebeloase sau in cele ale maduvei spinarii.

Sursa: Daily Mail

CITESTE SI: