Home » D:News » Costum de inot… pentru pinguin

Costum de inot… pentru pinguin

Costum de inot… pentru pinguin
Publicat: 18.08.2009
Cand acest pinguin ghinionist si-a pierdut tot penajul, zoologii care aveau grija de el s-au gandit ca micutul nu va mai fi in stare luni bune sa inoate alaturi de prietenii sai. Asta pana cand, unuia dintre ingrijitorii de la centrul de conservare Marwell Wildlife din Marea Britanie, i-a venit ideea de a confectiona un costum special de inot pentru simpatica palmipeda.

Majoritatea pinguinilor din specia Humboldt (denumita astfel dupa celebrul explorator prusac care i-a descoperi in urma cu 200 de ani) isi pierd penajul treptat, in decurs de cateva saptamani, interval in care le creste unul nou. Din pricina unei afectiuni ciudate, pe care zoologii cu au mai intalnit-o pana in prezent, micutul Ralph si-a pierdut intregul penaj intr-o singura zi. Lipsit de protectie, palmipeda risca sa dobandeasca arsuri de soare severe si alte probleme, viata sa fiind in pericol.

Din acest motiv, vreme de trei saptamani, ingrijitorii sai l-au izolat intr-o camera inchisa, cu temperatura constanta. Insa, Helen Jeffreys, etologul de la centrul Marwell Wildlife, a observat ca pinguinul in varsta de noua ani, lipsit de compania fratilor si prietenilor sai, trece printr-o adevarata depresie. Astfel incat, intr-o buna zi i-a venit ideea sa-i confectioneze lui Ralph un costum special de inot, realizat dintr-o textura asemanatoare celor de surf. Surprinzator, pinguinul s-a obisnuit foarte repede cu noul costum si acum, in vreme ce noul penaj ii creste la loc, Ralph se poate bucura din nou de inot in aer liber si de compania celorlalti pinguini. Palmipedele sunt pasari foarte sociale, iar etologii afirma ca relatiile de prietenie care se stabilesc intre ele sunt la fel de trainice si puternice precum cele dezvoltate de oameni.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI:

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase