Home » D:News » Maimutelor le place Metallica

Maimutelor le place Metallica

Maimutelor le place Metallica
Publicat: 03.09.2009
In general, animalele prefera linistea oricarei forme de muzica produsa de oameni. Cu atat mai mare a fost surpriza unor cercetatori americani care au descoperit uimiti ca maimutele tamarin nu asculta cu interes doar suntetele scoase de propria specie, ci si cantecele formatiei emblema pentru heavy metal-ul mondial – Metallica.

Surpriza cea mare a venit in momentul in care cercetatorii le-au pus pe maimute sa asculte diverse genuri de muzica fara ca simpaticele mamifere sa dea vreun semn de interes. Totul s-a schimbat dramatic in momentul in care maimutele tamarin au ascultat cantecele formatiei Metallica, care, culmea, le-a produs o stare de calm si linistire!

Co-autorul experimentului, profesorul de muzica David Teie de la Universitatea din Maryland, a declarat pentru Discovery News ca toate studiile precedente in privinta impactului muzicii asupra animalelor au demonstrat ca acestea nu sunt interesate deloc de genurile de muzica interpretate de oameni, adaugand ca muzica este o creatie umana destinata strict oamenilor.

Absolut orice are legatura cu muzica este bazat pe dezvoltarea si perceptiile umane, de la viteza pulsului pana la inaltimea sunetului melodiilor, adauga specialistul american.

Profesorul Teie a reusit sa creeze, in premiera, muzica pentru maimute combinand diferitele sunete scoase de maimutele lanoase si cele tamarin. Cercetatorii considerand ca atractia maimutelor pentru Metallica s-ar putea datora asemanarii unor pasaje muzicale cu deja celebra muzica a maimutelor creata de profesorul Teie.

Sursa: DiscoveryNews

CITESTE SI :

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase