Prima pagină D:News

Regiunile rurale - mai periculoase decat orasele, in privinta accidentelor rutiere

09.08.2009 | ● Vizualizări: 286
Regiunile rurale - mai periculoase decat orasele, in privinta accidentelor rutiere     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Multi oameni asociaza viata la tara cu un pericol mai mic in ceea ce priveste accidentele de circulatie. Dar un studiu german publicat recent arata ca lucrurile stau altfel.

Doi cercetatori de la Universitatea Tehnica din Dortmund aurealizat un studiu asupra frecventei si gravitatii accidentelor demasina si au ajuns la concluzia surprinzatoare ca traiul la oras emai putin periculos decat viata la tara, in ceea ce privestesiguranta rutiera.

Dupa datele analizate de cercetatori, riscul accidentelor fataleeste cu 40% mai mare in zonele rurale din jurul oraselor decat inorase.

Luand in considerare accidentele soldate cu rani grave - cele incare victimele au necesitat internarea in spital - autoriistudiului au calculat ca riscul unor astfel de accidente e cu70-100% mai mare in mediul rural (in functie de regiune) decat inmediul urban, in populatia generala; pentru copii, riscurile suntde 3-5 ori mai mari, iar in cazul adolescentilor si al adultilortineri, de 10-20 ori mai mari.Numai in ceea ce privetse accidentele usoare, orasele au depasitsatele. Acest lucru contribuie, de altfel, dupa opiniacercetatorilor germani, la prostul renume al oraselor, ca fiindfoarte nesigure din punct de vedere al traficului rutier. Inrealitate, aceasta proasta reputatie se datoreaza numarului mare deaccidente usoare.

Faptul ca in regiunile rurale riscul unor accidente grave e maimare este atribuit de specialisti conducerii cu viteza mare simanevrelor de depasire periculoase.

Sursa: ScienceDaily

CITESTE SI: