Oamenii inalti sunt mai fericiti

11 09. 2009, 16:17

Echipa de oameni de stiinta a utilizat o scara de la 0 la 10 pentru a masura satisfactia subiectilor fata de propria viata, ulterior confruntand cifrele obtinute cu inaltimea participantilor la studiu. In cazul barbatilor, a rezultat ca cei cu o inaltime in jur de 1,77 m se considera mai fericiti, din analiza reiesind si faptul ca cei cu o statura mai "impunatoare" aveau un nivel al instructiei mai ridicat fata de cei scunzi si venituri mai mari. In ceea ce le priveste pe femei, diferentele de inaltime nu li s-au parut cercetatorilor prea relevante: a reiesit totusi ca, in general, femeile se declara mai fericite decat barbatii.
Studiul nu a luat in calcul doar inaltimea si satisfactia legata de propria existenta, ci si emotii si stari de spirit. Concluzia? "Girafele" de ambe sexe au tendinta de a se declara mai veseli si mai fericiti, dar sunt si mai irascibili decat semenii lor mai "marunti".
De asemenea, barbatii mai inalti decat media sunt in general si mai putin ingrijorati cu privire la viitorul lor, o "caracteristica" identificata si la femeile cu statura de manechine. "Dupa cum au demonstrat-o numeroase studii, nu exista o legatura directa intre veniturile si fericirea unei persoane, dar se pare ca exista una intre inaltimea acestora si fericire, si intre inaltime si venit", a precizat psihologul Colin Gill.

Sursa: La Repubblica

CITESTE SI: