“Spargatorii de mituri” revin din 7 octombrie cu un nou sezon

16 09. 2009, 12:05

De la premiera din 2003 a emisiunii, Adam, Jamie si echipa lor au testat peste 700 de mituri, au coordonat mai mult de 2.300 de experimente, au efectuat 711 explozii si au distrus 104 vehicule.

In primul episod al celui mai recent sezon, care urmeaza sa fie difuzat miercuri, 7 octombrie, spargatorii de mituri vor testa o teorie clasica a caietelor de fizica, si anume "glontele scapat versus glontele impuscat".

Intr-un experiment stiintific foarte complex, atat de dificil incat nu a mai fost niciodata incercat, Adam si Jamie incearca sa raspunda la intrebarea: Daca un glonte este tras, de la inaltime, spre pamant, iar celalat este eliberat simultan de la aceeasi inaltime, care dintre cele doua va atinge primul solul? Sau o vor face in acelasi timp, gratie fortei gravitationale?

Intre timp, Kari, Grant si Tory vor testa o expresie clasica americana: chiar poate fi cineva aruncat din sosete... prin lovire? In bunul spirit al "Spargatorilor de mituri", testele lor vor implica un manechin de sacrificiu, un ring de box, un tun cu nitrogen, un berbec si, bineinteles, explozibili.

In noul sezon, printre miturile testate se va verifica daca o masina innamolita are un consum mai bun decat una curata, daca banda adeziva poate sustine singura greutatea unui vehicul incat acesta sa poate fi ridicat in aer, daca amestecarea bauturilor inrautateste mahmureala, daca o masina ce cade de pe o stanca explodeaza intr-adevar la impactul cu solul asa cum se intampla in majoritatea filmelor si multe alte legende mai mult sau mai putin plauzibile.

In plus, "spargatorii de mituri" vor relua cateva dintre cele mai controversate mituri deja testate in editiile anterioare pentru a da asupra lor verdicte care sa nu mai lase loc de interpretari.

Sursa: Gizmodo

CITESTE SI:

AFLA TOTUL DESPRE IMPLICAREA MAFIEI IN VICTORIA ALIATA DIN TIMPUL CELUI DE AL DOILEA RAZBOI MONDIAL, IN EPISODUL DE AZI AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELE MAFIEI"!