Prima pagină D:News

Rwanda il jeleste pe Titus-Regele Gorilelor

09.16.2009 | ● Vizualizări: 194
Rwanda il jeleste pe Titus-Regele Gorilelor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Titus, cel mai faimos mascul de gorila de munte din lume a murit pe data de 14 septembrie anul curent intr-o rezervatie din Rwanda. Anul trecut, BBCWildife a dedicat un intreg film documentar in onoarea sa.

Oficialii rwandezi laolalta cu oamenii de stiinta l-au descrisca fiind "cea mai remarcabila gorila studiata vreodata", tinandcont aici ca Titus a fost studiat chiar de cercetatoarea americanaDian Fossey, ucisa de braconieri deoarece lupta pentru protejareagorilelor de munte.

Titus a fost una din cele aproximativ 700 de gorile de munte caremai supravietuiesc in prezent in Africa. Aceasta subspecie degorile traiesc doar pe pantele impadurite ale Muntelui Virunga lagranitele dintre Rwanda, Uganda si Republica DemocraticaCongo.
Soarta trista a acestor maimute antropoide a fost adusa in atentiaopiniei publice mondiale de aceeasi Dian Fossey care a trait inpreajma lor pana la data mortii sale survenita in anul 1985.
"Titus s-a nascut pe data de 24 august 1974 si a fost studiat denumerosi cercetatori in decursul intregii sale vieti. In modtragic, a murit de batranete, totusi durata de viata a unei gorilesanatoase nu depaseste varsta de 40 de ani", declara un oficialrwandez din conducerea parcului national unde traia Titus. Cu toateca Titus s-a nascut prematur iar membrii familiei sale au fostucisi de braconieri, ambitioasa gorila s-a luptat din toateputerile sa devina mascul dominat si sa conduca astfel un intreggrup de gorile.

Observarea gorilelor in salbaticie a devenit in prezent cea maiimportanta sursa de venituri pentru turismul din acesta tara greuincercata de un razboi civil sangeros ale carui urme se pot vedeasi in prezent.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :

AFLA TOTUL DESPRE COMISARUL EUGEN ALIMANESCU - JUSTITIARULDE FIER DIN BUCURESTI, IN EPISODUL DE AZI AL MARATONULUI "DESCOPERASECRETELE MAFIEI"!