Prima pagină D:News

Rwanda il jeleste pe Titus-Regele Gorilelor

Redactia Descopera.ro | 09.16.2009 | ● Vizualizări: 180
Rwanda il jeleste pe Titus-Regele Gorilelor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Titus, cel mai faimos mascul de gorila de munte din lume a murit pe data de 14 septembrie anul curent intr-o rezervatie din Rwanda. Anul trecut, BBCWildife a dedicat un intreg film documentar in onoarea sa.

Oficialii rwandezi laolalta cu oamenii de stiinta l-au descris ca fiind "cea mai remarcabila gorila studiata vreodata", tinand cont aici ca Titus a fost studiat chiar de cercetatoarea americana Dian Fossey, ucisa de braconieri deoarece lupta pentru protejarea gorilelor de munte.

Titus a fost una din cele aproximativ 700 de gorile de munte care mai supravietuiesc in prezent in Africa. Aceasta subspecie de gorile traiesc doar pe pantele impadurite ale Muntelui Virunga la granitele dintre Rwanda, Uganda si Republica Democratica Congo.
Soarta trista a acestor maimute antropoide a fost adusa in atentia opiniei publice mondiale de aceeasi Dian Fossey care a trait in preajma lor pana la data mortii sale survenita in anul 1985.
"Titus s-a nascut pe data de 24 august 1974 si a fost studiat de numerosi cercetatori in decursul intregii sale vieti. In mod tragic, a murit de batranete, totusi durata de viata a unei gorile sanatoase nu depaseste varsta de 40 de ani", declara un oficial rwandez din conducerea parcului national unde traia Titus. Cu toate ca Titus s-a nascut prematur iar membrii familiei sale au fost ucisi de braconieri, ambitioasa gorila s-a luptat din toate puterile sa devina mascul dominat si sa conduca astfel un intreg grup de gorile.

Observarea gorilelor in salbaticie a devenit in prezent cea mai importanta sursa de venituri pentru turismul din acesta tara greu incercata de un razboi civil sangeros ale carui urme se pot vedea si in prezent.

Sursa : BBCNews

CITESTE SI :

AFLA TOTUL DESPRE COMISARUL EUGEN ALIMANESCU - JUSTITIARUL DE FIER DIN BUCURESTI, IN EPISODUL DE AZI AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELE MAFIEI"!