Inghetata si cartofii prajiti “ne iau mintile”

17 09. 2009, 11:31

Descoperirea apartine cercetatorilor de la Soutwestern Medical Center din cadrul Universitatii Texas, care au demonstrat ca la baza acestui mecanism se afla un anumit acid gras, acidul palmitic. "In mod normal, corpul nostru ne spune cand am mancat suficient, dar acest lucru nu se intampla in cazul unor alimente deosebit de bune", a declarat Deborah Clegg, sefa echipei de cercetatori care a realizat studiul in cauza pe rozatoare.

Oamenii de stiinta au demonstrat ca intreaga chimie a creierului se poate schimba intr-un timp foarte scurt. Cand mancam ceva foarte bogat in grasimi, a explicat Clegg, creierul se blocheaza si dezvoltam rezistenta la mesajele transmise de insulina si leptina. Prin urmare, intrucat nu mai "receptionam" mesajul de satietate, sfarsim prin a manca foarte mult. In creierul cobailor, cercetatorii au reusit sa fotografieze actiunea a trei tipuri diferite de acizi grasi, administrati prin metode diverse. A fost utilizat acidul palmitic (prezent in unt, branzeturi, lapte si carne), acizii grasi monosaturati si acidul oleic, cel din uleiul de masline. "Am remarcat ca acidul palmitic reduce in mod specific abilitatea insulinei si a leptinei de a activa acea cascada de semnale intracelulare care ne face sa ne oprim din mancat cand suntem satui", a mai precizat cercetatoarea.
Sursa: La Stampa

CITESTE SI:

AFLA TOTUL DESPRE CRIMA ORGANIZATA DIN ROMANIA, IN URMATORUL EPISOD AL MARATONULUI "DESCOPERA SECRETELE MAFIEI"!