Primul oras din lume cu zero deseuri

17 09. 2009, 15:00

BASF va furniza materiale de constructie si solutii de sisteme pentru construirea orasului. Pentru a reduce cererea de energie in Masdar City, BASF va juca un rol important in lucrarile de constructie, punand la dispozitia proiectului portofoliul sau extins de solutii inovatoare pentru constructii cu eficienta energetica mare, realizate pe principiile dezvoltarii durabile.



Masdar City, aflat in prezent in prima faza a lucrarilor de constructie, este situat la aproximativ 30 km de zona centrala a orasului Abu Dhabi. Fiind un centru al tehnologiilor ecologice si al inovatiei tehnologice, cercetarii si dezvoltarii, orasul atrage numerosi lideri din industrie si cercetatori. Masdar a format parteneriate cu cele mai importante companii din lume, firme de investitii si institutii din domeniul educatiei, pentru a dezvolta si implementa tehnologii de varf, sisteme si solutii sustenabile in Masdar City, in zona Abu Dhabi si regiunea Golfului. Un asemenea exemplu ar fi International Renewable Agency (IRENA) - Agentia Internationala pentru Energii Regenerabile - care a decis recent sa isi mute in Masdar City noul sediu central pentru operatiuni globale.



BASF dezvolta si lanseaza pe piata numeroase produse care ajuta la economisirea energiei si resurselor, dar si la evitarea emisiilor de gaze cu efect de sera. Printre acestea se numara produse din polistiren si poliuretan care vor fi utilizate in producerea de spume izolante pentru cladiri. Materiale inteligente, cu schimbare de faza (PCM), care sunt incorporate in tencuiala sau in panourile pentru pereti de gips, pot fi utilizate ca alternativa pentru sistemele de aer conditionat, contribuind astfel la reducerea costurilor de intretinere si economisirea energiei. In plus, pigmentii negri de pe invelisul acoperisurilor, care absorb foarte putine radiatii solare infrarosii, previn incalzirea suprafetelor de culoare inchisa. Utilizarea unor mixturi speciale de beton in procesul de fabricare a betonului poate diminua emisiile de carbon cu pana la 60%.

CITESTE SI: