Intoxicati cu plumb de la nastere

18 09. 2009, 11:40

Estimarea OMS se constituie intr-un serios semnal de alarma, mai ales in lumina unui studiu aparut astazi in "Archives of Disease in Childhood" (publicatie editata de British Medical Journal), potrivit caruia, niveluri de plumb de peste 5 micrograme compromit in mod grav capacitatile cognitive si comportamentul copiilor multi ani dupa expunere.

Studiul a fost realizat de Alan Emond de la Universitatea Bristol, Marea Britanie in baza unui control al nivelului de plumb din sangele a 582 de copii, care la varsta de 30 de luni au luat parte la Avon Longitudinal Study of Parents and Children (Alspac). Cercetatorii au confruntat aceste date cu performantele scolare si comportamentul acelorasi copii ajunsi acum la varsta de 7 si 8 ani.

In mod deosebit, a reiesit ca niveluri cuprinse intre 5 si 10 micrograme sunt asociate unor probleme intampinate la scris si citit, masurate prin intermediul sistemului de evaluare "Standard Assessment Tests".

Citeste astazi, in cadrul maratonului DESCOPERA SECRETELE MAFIEI despre victoria caracatitei mafiote si asasinarea generalului Dalla Chiesa.

Sursa: Galileo

CITESTE SI: