Ce ar face da Vinci pe un iPhone?

23 09. 2009, 09:00

SketchBook Mobile este o aplicatie profesionala pentru desen si pictura ce ofera o gama completa de unelte pentru realizarea schitelor intr-o interfata prietenoasa, specifica iPhone si iPod touch.

"Aplicatiile mobile sunt din ce in ce mai avansate, trecand peste granita utilitarismului si a simplei distractii. Suntem incantati sa oferim in App Store o aplicatie utila atat inginerilor proiectanţi cat si comunitaţii artistilor creativi", a spus Robert "Buzz" Kross, senior vice president, Manufacturing Industry Group al Autodesk.

Aplicatia SketchBook Mobile foloseste acelasi motor ca si programul software pentru pictura si desen Autodesk SketchBook Pro, avand aproape aceeasi putere si functionalitate precum aplicatia destinata computerelor de tip "desktop". Combinatia de unelte de inalta calitate (creioane digitale, stilouri, pensule, markere si spray-uri pentru pictat si interfata bazata pe gesturi, adaptata pentru artisti), permite utilizatorilor sa creeze o gama larga de lucrari, de la schite executate rapid pana la desene profesionale.

Printre cele mai importante caracteristici ale aplicatiei SketchBook Mobile se regasesc:

  • Layere. Desenele pot contine pana la sase layere.
  • Pensule. Programul vine cu 25 de pensule si un set complet de unelte de reglare personalizata a acestora.
  • Selectarea culorilor. Mostre de culoare reglabile si o paleta circulara de culori RGB ofera o gama virtual nelimitata de nuante.


"SketchBook Mobile este mai mult decat o aplicatie de desen si pictura, este o unealta pentru artistii si ilustratorii profesionisti. Cel mai important lucru este faptul ca uneltele simuleaza sensibilitatea presiunii, atribuind fiecarei variabile latime si transparenta, desenul realizat cu ajutorul echipamentelor mobile fiind astfel dus la un nivel superior", afirma Susan Murtaugh, artist grafician.

Aplicatia SketchBook Mobile este disponibila pentru iPhone si iPod touch in App Store, la pretul de 2,99$, sau aici.

Citeste Triunghiul de Aur, "Bermudele" heroinei, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei!

CITESTE SI: