Prima pagină D:News

Un pod din plastic reciclat poate sustine un tanc de 70 de tone

09.24.2009 | ● Vizualizări: 368
Un pod din plastic reciclat poate sustine un tanc de 70 de tone     constructie, mediu, reciclare, pod, tanc, armata, militar + zoom
Galerie foto (1)

Materialul de constructie al viitorului pare sa fie plasticul: armata americana a construit un pod dintr-un material fabricat 100% din sticle de plastic reciclate.

Pentru a testa rezistenta podului, armata SUA a folosit unuldintre cele mai grele tancuri din dotarea sa: modelul M1 Abrams -un "monstru" cu greutatea de peste 70 de tone, propulsat de unmotor de 1500 de cai-putere.

Materialul plastic, dezvoltat de firma Axion International incolaborare cu oamenii de stiinta de la Universitatea Rutgers, s-adovedit extrem de solid: podul a rezistat excelent "asaltului"tancului M1 Abrams.

In opinia unor oficiali ai armatei SUA, acesta e un passemnificativ in reducerea impactului ambiental al operatiunilor sidotarilor militare.Dupa afirmatiile specialistilor, un astfel de pod rezista lacoroziune mult mai bine decat unul din metal; din acest motiv, nuare nevoie de aproape nici o lucrare de intretinere, ceea ce ilface foarte putin costisitor in comparatie cu constructiile cuarmatura metalica.

Sursa: The Register

Citeste America de Sud, taramul sangeroaselorcarteluri, episodul de astazi al maratonului Descopera SecreteleMafiei!

CITESTE SI: