Prima pagină D:News

Craniul lui Hitler ar putea fi de fapt al Evei Braun

Redactia Descopera.ro | 09.29.2009 | ● Vizualizări: 2262
Craniul lui Hitler ar putea fi de fapt al Evei Braun     hitler, craniu, teste genetice + zoom
Galerie foto (1)

Acest lucru a reiesit in urma testelor de ADN facute asupra presupuselor ramasite ale Fuhrerului, a anuntat cotidianul britanic The Sun.

Vreme de 64 de ani, oamenii au invatat din cartile de istorie ca Hitler, la 56 de ani si-a tras un glont in cap in bunkerul sau, dupa ce a inghitit o pastila de cianura, si ca imediat dupa aceea, cadavrul lui a fost partial ars, resturile fiind ingropate. Mai apoi, ramasitele au fost dezgropate de Armata Rosie si duse in Rusia. In 1970, si aceste resturi au fost arse, iar din presupupul cadavru al lui Hitler nu s-a mai "salvat" decat o parte din craniu si osul mandibulei.

Ulterior, arheologul american Nick Bellantoni a obtinut autorizatia de a examina aceste resturi, alaturi de alte relicve provenind din bunker si, in urma efectuarii testelor genetice, a descoperit ca respectivul craniu apartine unei femei, si ca aceasta era mult mai tanara decat Fuhrerul. Arheologul considera ca ar putea fi al Evei Braun, tanara amanta a lui Hitler, dar nu este exclus sa apartina chiar unei terte persoane. "Poate fi oricine, intrucat nu exista nicio dovada ca Eva Braun s-a impuscat sau a fost ucisa", a comentat Bellantoni.

Citeste Corleone, Olimpul nasilor, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI