Un istoric de arta a creat un sal din matase de paianjen

29 09. 2009, 12:54

Si nu orice paianjeni, ci o anume specie din Madagascar, renumita prin matasea rezistenta si de o splendida culoare aurie, din care isi tese plasele.

Au fost necesare mai mult de un milion de exemplare de paianjeni, cinci ani de munca si 300.000 de lire sterline (peste 325.000 euro) pentru a realiza salul cu o lungime de 3 metri.

Simon Peers si partenerul sau de afaceri american, Nicholas Godley, au fost inspirati de o istorisire datand din secolul al XIX-lea, despre incercarea unui administrator colonial francez, din Madagascar, de a fabrica tesaturi din matasea aurie produsa de o specie locala de paianjeni.

Dorind sa afle daca e posibila o astfel de realizare, Simon Peers si Nicholas Godley au infiintat o crescatorie de paianjeni, pentru a recolta matasea. Numai femelele produc aceste fire si fiecare exemplar poata da un fir de pana la 400 metri lungime.

Salul, tesut cu motive traditionale malgase, a fost expus la Muzeul American de Istorie Naturala din New York si va fi prezentat la Londra anul viitor.

Sursa: Mail Online

Citeste Corleone, Olimpul nasilor, episodul de astazi al maratonului Descopera Secretele Mafiei.

CITESTE SI: