Prima pagină D:News

Ateliere de dans Baroc si Renascentist cu Mary Collins

10.05.2009 | ● Vizualizări: 122
Ateliere de dans Baroc si Renascentist cu Mary Collins     Fundatia Calea Victoriei , atelier, dans, cultura, baroc, renascentism + zoom
Galerie foto (1)

Fundatia Calea Victoriei va invita sa participati la doua ateliere de dans cu artista Mary Collins in data de 14 si 15 octombrie, orele 19:00.

Mary Collins este stimata si unanim apreciata atat de muzicienisi dansatori, cat si de studentii de la Royal College of Music,Royal Academy of Music si Conservatorul de muzica dinBirmingham.

Artista colaboreaza cu studiouri teatrale, de dans si deteleviziune in calitate de consilier, coregraf, dansatoare sauactrita. A infiintat the Early Dance Circle din Anglia, precum sistudiourile de dans DANSERYE si FOOTWORK OffLIMITS. Printre celemai importante activitati ale sale se numara realizarea coregrafieia numeroase spectacole de opera sau a unor proiecte originalebazate pe diverse stiluri de dans istoric, clasic sau modern.

Cele doua ateliere practice se vor concentra asupraurmatoarelor stiluri de dans:

1) Dans renascentist - dansuri de curte (pavan,almains, galliard) - 14 oct, 19:00-21:00

2) Contredanse - renastere & baroc. Dans baroc- dansuri de curte - introducere in stil, pasi principali(bouree/minuet). - 15 oct, 19:00-21:00

Atelierele se adreseaza tuturor celor care sint interesati detehnicile clasice de dans, care au fost folosite la balurilemarilor curti nobiliare in Europa din sec. 15 pina in sec. 17,indiferent de pregatirea lor anterioara si conditia fizica.

Virsta minima a participantilor este de 16 ani. Cursul se va derulain limba engleza.


Durata curs: 2 ateliere
Cost curs: 160 ron (2 ateliere)
Loc desfasurare: www.mandalaclub.ro
Date: 14 si 15 Octombrie, 19:00

inscrieri la: contact@victoriei.ro

Citeste articolul zilei - Darwin da mana cu Adam si Eva. Stiinta - sceptrul luiDumnezeu?