Prima pagină D:News

Ateliere de dans Baroc si Renascentist cu Mary Collins

Redactia Descopera.ro | 10.05.2009 | ● Vizualizări: 117
Ateliere de dans Baroc si Renascentist cu Mary Collins     Fundatia Calea Victoriei , atelier, dans, cultura, baroc, renascentism + zoom
Galerie foto (1)

Fundatia Calea Victoriei va invita sa participati la doua ateliere de dans cu artista Mary Collins in data de 14 si 15 octombrie, orele 19:00.

Mary Collins este stimata si unanim apreciata atat de muzicieni si dansatori, cat si de studentii de la Royal College of Music, Royal Academy of Music si Conservatorul de muzica din Birmingham.

Artista colaboreaza cu studiouri teatrale, de dans si de televiziune in calitate de consilier, coregraf, dansatoare sau actrita. A infiintat the Early Dance Circle din Anglia, precum si studiourile de dans DANSERYE si FOOTWORK OffLIMITS. Printre cele mai importante activitati ale sale se numara realizarea coregrafiei a numeroase spectacole de opera sau a unor proiecte originale bazate pe diverse stiluri de dans istoric, clasic sau modern.

Cele doua ateliere practice se vor concentra asupra urmatoarelor stiluri de dans:

1) Dans renascentist - dansuri de curte (pavan, almains, galliard) - 14 oct, 19:00-21:00

2) Contredanse - renastere & baroc. Dans baroc - dansuri de curte - introducere in stil, pasi principali (bouree/minuet). - 15 oct, 19:00-21:00

Atelierele se adreseaza tuturor celor care sint interesati de tehnicile clasice de dans, care au fost folosite la balurile marilor curti nobiliare in Europa din sec. 15 pina in sec. 17, indiferent de pregatirea lor anterioara si conditia fizica.

Virsta minima a participantilor este de 16 ani. Cursul se va derula in limba engleza.


Durata curs: 2 ateliere
Cost curs: 160 ron (2 ateliere)
Loc desfasurare: www.mandalaclub.ro
Date: 14 si 15 Octombrie, 19:00

inscrieri la: contact@victoriei.ro

Citeste articolul zilei - Darwin da mana cu Adam si Eva. Stiinta - sceptrul lui Dumnezeu?

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI