Prima pagină D:News

Pe urmele legendarului Om-Maimuta din Sumatra

10.05.2009 | ● Vizualizări: 640
Pe urmele legendarului Om-Maimuta din Sumatra     no tags + zoom
Galerie foto (2)

Legenda spune ca un om cu aspect de maimuta cutreiera de ani buni padurile Sumatrei. Timp de doua saptamani, o echipa de exploratori britanici de la Centrul Zoologic Fortean (CFZ), impreuna cu un ghid indonezian, au patruns adanc in intunecimile Parcului National Kerinci pentru a-i lua urmele creaturii cunoscute sub denumirea de Orang Pendek sau “omul scund”.

Doi dintre exploratori pretind ca au apucat sa zareasca fugitivaratarea paroasa. Cei doi au descris-o ca avand umerii foarte lati,un cap de mari dimensiuni, piele neagra si par maro inchis, fiindde dimensiunile unui cimpanzeu adult.

Creatura a fost surprinsa mestecand un lujer de vita de vie, care afost apoi colectat de cercetatori si prezervat in etanol. Deasemenea, mostre de par au fost culese pentru analiza. Desimartorii nu au reusit sa obtina imagini ale creaturii, unelefotografii au fost facute urmelor de picior ale acesteia, elemasurand aproximativ 16 centimetri in lungime.

"Nu vorbim aici despre un unicorn sau un grifon, ci despre omaimuta necunoscuta stiintei", a declarat directorul CFZ, RichardFreeman. Tocmai aceasta si este sfera de activitate a CFZ,investigarea noilor specii de animale.


Debbie Martyr, implicata in Proiectul Orang Pendek, este si ea peurmele creaturii iluzorii. Martyr s-a dus initial in Sumatra pentrua ajuta la salvarea padurii tropicale amenintate de pe insula. Nu acrezut in existenta creaturii pana atunci cand a vazut-o cu ochiiei. Fosta reporta spera ca in cadrul urmatoarei sale misiuni sapoate face cateva fotografii prin care sa demonstreze existentaprimatei.

Conform declaratiilor, mai multe intalniri au existat cu creaturaciudata de-a lungul anilor. Descrisa adesea ca o aratare foarteputernica, inalta de 1.5 metri, cu trupul acoperit de par, ea are opozitie erecta de deplasare. Unii se intreaba daca nu ar puteaexista corelari intre Orang Pendek si specia Homo floresiensis sauHobbit, ale carei ramasite au fost descoperite in insulaindoneziana Flores. Sa speram ca vor aparea curand dovezile vizualecare sa ateste existenta necunoscutei creaturi.

Sursa: EcoworldlyCiteste articolul zilei - Darwin da mana cu Adam si Eva. Stiinta - sceptrul luiDumnezeu?

CITESTE SI: