Pe urmele legendarului Om-Maimuta din Sumatra

05 10. 2009, 12:26

Doi dintre exploratori pretind ca au apucat sa zareasca fugitiv aratarea paroasa. Cei doi au descris-o ca avand umerii foarte lati, un cap de mari dimensiuni, piele neagra si par maro inchis, fiind de dimensiunile unui cimpanzeu adult.

Creatura a fost surprinsa mestecand un lujer de vita de vie, care a fost apoi colectat de cercetatori si prezervat in etanol. De asemenea, mostre de par au fost culese pentru analiza. Desi martorii nu au reusit sa obtina imagini ale creaturii, unele fotografii au fost facute urmelor de picior ale acesteia, ele masurand aproximativ 16 centimetri in lungime.

"Nu vorbim aici despre un unicorn sau un grifon, ci despre o maimuta necunoscuta stiintei", a declarat directorul CFZ, Richard Freeman. Tocmai aceasta si este sfera de activitate a CFZ, investigarea noilor specii de animale.


Debbie Martyr, implicata in Proiectul Orang Pendek, este si ea pe urmele creaturii iluzorii. Martyr s-a dus initial in Sumatra pentru a ajuta la salvarea padurii tropicale amenintate de pe insula. Nu a crezut in existenta creaturii pana atunci cand a vazut-o cu ochii ei. Fosta reporta spera ca in cadrul urmatoarei sale misiuni sa poate face cateva fotografii prin care sa demonstreze existenta primatei.

Conform declaratiilor, mai multe intalniri au existat cu creatura ciudata de-a lungul anilor. Descrisa adesea ca o aratare foarte puternica, inalta de 1.5 metri, cu trupul acoperit de par, ea are o pozitie erecta de deplasare. Unii se intreaba daca nu ar putea exista corelari intre Orang Pendek si specia Homo floresiensis sau Hobbit, ale carei ramasite au fost descoperite in insula indoneziana Flores. Sa speram ca vor aparea curand dovezile vizuale care sa ateste existenta necunoscutei creaturi.

Sursa: Ecoworldly

Citeste articolul zilei - Darwin da mana cu Adam si Eva. Stiinta - sceptrul lui Dumnezeu?

CITESTE SI: