Catacombele lui Dracula au fost descoperite in Ungaria

07 10. 2009, 12:00

Potrivit rapoartelor intocmite de Tomas Fedeles, profesor de istorie medievala si moderna al Universitatii Pecs, Vlad a trait in casa de doua etaje de deasupra catacombei, amplasata in piata centrala de astazi a orasului.

Fedeles a descoperit un document ce contine descrieri detaliate ale locuintei si ale proprietarilor, in randul carora numele "Drakulya" ar fi mentionat. Cercetatorul crede, pe baza acestor fapte, ca pivnita de sub casa ar fi fost folosita de insusi "Dracula".

Un arheolog local, Oliver Gabor, sustine ca celula este una dintre cele mai impresionante de factura medievala identificate pana acum si considera ca viitoarele excavari ar putea aduce la suprafata informatii importante.

Cu toate acestea, autoritatile au de gand sa inchida sit-ul si sa sisteze lucrarile, ca urmare a declaratiei lui Zoltan Karpati, arheolog oficial al Serviciului de Protectie a Vestigiilor Culturale, conform careia in urma sapaturilor nu s-au gasit obiecte care sa faca trimitere la un proprietar individual.

Vlad Tepes si-a petrecut, intr-adevar, mai mult de zece ani din viata in captivitate in Ungaria, intemnitat de Matei Corvin. Voievodul valah a fost asasinat spre finele anului 1476 si se crede ca a fost ingropat la Manastirea Snagov. Totusi, examinarile recente ale mormantului nu au condus decat la descoperirea a cateva oase de cal datand din era neolitica.

Sursa: Astigan

Citeste articolul zilei - Top 10. Apocalipsa in filme

CITESTE SI: