Prima pagină D:News

Bicicleta-rucsac ultraportabila

10.08.2009 | ● Vizualizări: 548
Bicicleta-rucsac ultraportabila     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Ideea unei biciclete compacte si pliabile nu este una noua, insa designer-ul Chang Ting Jen de la Societatea Americana de Microbiologie spera sa duca la extrem acest concept cu bicicleta-rucsac pe care o are in plan de realizare.

Conform calculelor preliminare, o versiune de serie a modeluluiar cantari putin peste cinci kilograme si s-ar plia intr-un rucsacce ar masura sub saizeci de centimetri in lungime. Evident, acestlucru ar face posibila transportarea oriunde si in aproape oriceimprejurari a bicicletei personale.

Un mijloc de transport pe doua roti atat de compact promite safie foarte tentant, mai ales tinand cont de preturile crescande alecombustibililor. Totusi, planurile implica utlizarea de materialeplastice in loc de metal in constructia cadrului biciciletei,pentru a pastra o greutatea scazuta a dispozitivului.Avand in vedere tehnologia de care beneficiaza structurilebicicletelor performante din zilele noastre, ar fi insa de asteptatca un material mai avansat sa fie folosit in confectionareabicicletei-rucsac, pentru a-i spori rezistenta la greutate siexploatare. In caz contrar, ingenioasa inventie li se va adresanumai persoanelor ce cantaresc sub optzeci de kilograme.

Sursa: Gizmodo

CITESTESI: