Prima pagină D:News

Bicicleta-rucsac ultraportabila

Redactia Descopera.ro | 10.08.2009 | ● Vizualizări: 569
Bicicleta-rucsac ultraportabila     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Ideea unei biciclete compacte si pliabile nu este una noua, insa designer-ul Chang Ting Jen de la Societatea Americana de Microbiologie spera sa duca la extrem acest concept cu bicicleta-rucsac pe care o are in plan de realizare.

Conform calculelor preliminare, o versiune de serie a modelului ar cantari putin peste cinci kilograme si s-ar plia intr-un rucsac ce ar masura sub saizeci de centimetri in lungime. Evident, acest lucru ar face posibila transportarea oriunde si in aproape orice imprejurari a bicicletei personale.

Un mijloc de transport pe doua roti atat de compact promite sa fie foarte tentant, mai ales tinand cont de preturile crescande ale combustibililor. Totusi, planurile implica utlizarea de materiale plastice in loc de metal in constructia cadrului biciciletei, pentru a pastra o greutatea scazuta a dispozitivului.

Avand in vedere tehnologia de care beneficiaza structurile bicicletelor performante din zilele noastre, ar fi insa de asteptat ca un material mai avansat sa fie folosit in confectionarea bicicletei-rucsac, pentru a-i spori rezistenta la greutate si exploatare. In caz contrar, ingenioasa inventie li se va adresa numai persoanelor ce cantaresc sub optzeci de kilograme.

Sursa: Gizmodo

CITESTE SI: