Un caine paralizat poate merge din nou, gratie unui tratament revolutionar

09 10. 2009, 12:46

Soricarul Henry, in varsta de sase ani, a ramas paralizat in luna noiembrie a anului trecut, datorita rupturii unui disc intervertebral.

Recent, el a beneficiat insa de interventia lui Nick Jeffery si Robin Franklin, profesori la Universitatea Cambridge, care l-au tratat cu ajutorul unei noi metode: au extras din nasul cainelui celule pe care le-au injectat in coloana vertebrala. Aceste celule de un tip special s-au dovedit capabile sa ajute la regenerarea fibrelor nervoase.

Ca urmare, cainele poate face acum cativa pasi si poate sa dea din coada. El urmeaza sedinte de fizioterapie si este monitorizat permanent de medicii veterinari.

Cei doi specialisti experimentasera metoda, anterior, pe sobolani si au decis sa o incerce si pe caini, deoarece unele rase sufera frecvent de leziuni ale coloanei vertebrale.

Specialistii considera ca metoda are un potential enorm si, daca experimentele pe caini vor da rezultatele asteptate, in cativa ani tratamentul va putea fi incercat si in cazul oamenilor ramasi paralizati din cauza unor leziuni ale coloanei.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: