Cel mai mare animal salbatic din Marea Britanie

09 10. 2009, 12:57

Statura sa cu adevarat impresionata ii ofera un avantaj considerabil in fata competitorilor sai incornorati (care depasesc cu putin 2 metri) in sezonul anual de imperechere al caprioarelor, care tocmai a inceput. Cervus elaphus - cerbul european - sunt cele mai mari animale care se gasesc pe teritoriul Regatului; motiv pentru constituie o ispita pentru vanatorii de trofee.



Naturalistul Peter Donnelly, cel care l-a identificat pe "Imparat", se teme ca aceasta va deveni tinta predilecta a vanatorilor, intrucat traieste in salbaticie si nu in cadrul unei rezervatii. "Un asemenea exemplar, o adevarata minune a naturii, ar trebui lasat sa se imperecheze si sa nu fie vanat sub nicio circumstanta", declara naturalistul care, pentru a proteja cerbul, refuza sa dezvaluie locatia exacta a acestuia.

In ultimele doua saptamani, doi cerbi din subspecia Exmoor, cu o talie comparabila cu cea a "Imparatului", au fost vanati in Devon pe proprietatea mogului Richard Caring (cu o avere de 350 milioane de lire sterline), un protector al caprioarelor. Acesta ofera o recompensa de 15.000 de lire sterline oricarui individ care aduce informatii ce vor duce la arestarea braconierilor.

CITESTE SI: