Prima pagină D:News

Minipurcelusii au innebunit Marea Britanie!

Redactia Descopera.ro | 10.11.2009 | ● Vizualizări: 683
Minipurcelusii au innebunit Marea Britanie!     kune kune, purcei, purcelusi, porci, crazy zoo, zoologie, natura, animale de companie, Rupert Grint + zoom
Galerie foto (1)

Simpaticii purcelusi din rasa Kune Kune, care l-a maturitate nu ajung mai mari decat o ceasca de ceai, au innebunit Marea Britanie, devenind in aceasta toamna cele mai cautate si mai apreciate animale de companie din Regatul Unit.

Va prezentam in exclusivitate, in aceasta primavara, povestea celor mai mici purcei din lume, obtinuti in urma unui atent program genetic. Apoi, cand numarul acestora a crescut, micropurceii au dezvoltat o pasiune subita pentru fotbal. Ei bine, in prezent, adorabilii purcelusi care l-a maturitate au o lungime de numai 35 de cm, au "devastat" piata animalelor de companie din Marea Britanie, un kune kune - specie originara din Noua Zeelanda - ajungand sa se vanda chiar si cu 700 de lire sterline bucata.

"Este uimitor cat de populari au devenit si ca oamenii au ajuns aproape sa se bata pentru a detine un purcel pe post de animal de companie", declara Jane Croft unul dintre zoologii de la Pennywell Farm care a fost implicata inca de la inceput in proiectul nasterii celor mai mici purcei din lume. Rupert Grint, simpaticul actor care-i da viata pe ecrane personajului Ron Weasley din saga Harry Potter, este una dintre numeroasele celebritati care si-au achizitionat un astfel de purcelus. Madonna, Johnny Depp si Victoria Beckham se afla pe lista de asteptare si-si vor primi micropurcelusii undeva in preajma Craciunului, intrucat stocul initial de 40 de kune kune pusi la vanzare s-a epuizat in nici 3 zile.

"Sunt ideali ca animale de companie", adauga Croft. "Kune Kune sunt foarte curati, nu fac mizerie, mananca putin, sunt jucausi, dar nu fac multa galagie - in concluzie, sunt o companie adorabila care nu necesita multa ingrijire. In plus, un astfel de purcelus traieste 18 ani si, in ciuda dimensiunilor sale reduse, mosteneste inteligenta remarcabila a porcilor obisnuiti, considerati printre cele mai inteligente animale din lume, alaturi de maimute si delfini".

CITESTE SI: