Prima pagină D:News

Minipurcelusii au innebunit Marea Britanie!

10.11.2009 | ● Vizualizări: 607
Minipurcelusii au innebunit Marea Britanie!     kune kune, purcei, purcelusi, porci, crazy zoo, zoologie, natura, animale de companie, Rupert Grint + zoom
Galerie foto (1)

Simpaticii purcelusi din rasa Kune Kune, care l-a maturitate nu ajung mai mari decat o ceasca de ceai, au innebunit Marea Britanie, devenind in aceasta toamna cele mai cautate si mai apreciate animale de companie din Regatul Unit.

Va prezentam in exclusivitate, in aceasta primavara,povestea celor mai mici purcei din lume, obtinuti inurma unui atent program genetic. Apoi, cand numarul acestora acrescut, micropurceii au dezvoltat o pasiune subita pentrufotbal. Ei bine, in prezent, adorabilii purcelusi carel-a maturitate au o lungime de numai 35 de cm, au "devastat" piataanimalelor de companie din Marea Britanie, un kune kune - specieoriginara din Noua Zeelanda - ajungand sa se vanda chiar si cu 700de lire sterline bucata.

"Este uimitor cat de populari au devenit si ca oamenii au ajunsaproape sa se bata pentru a detine un purcel pe post de animal decompanie", declara Jane Croft unul dintre zoologii de la PennywellFarm care a fost implicata inca de la inceput in proiectul nasteriicelor mai mici purcei din lume. Rupert Grint, simpaticul actorcare-i da viata pe ecrane personajului Ron Weasley din saga HarryPotter, este una dintre numeroasele celebritati care si-auachizitionat un astfel de purcelus. Madonna, Johnny Depp siVictoria Beckham se afla pe lista de asteptare si-si vor primimicropurcelusii undeva in preajma Craciunului, intrucat stoculinitial de 40 de kune kune pusi la vanzare s-a epuizat in nici 3zile.

"Sunt ideali ca animale de companie", adauga Croft. "Kune Kune suntfoarte curati, nu fac mizerie, mananca putin, sunt jucausi, dar nufac multa galagie - in concluzie, sunt o companie adorabila care nunecesita multa ingrijire. In plus, un astfel de purcelus traieste18 ani si, in ciuda dimensiunilor sale reduse, mostenesteinteligenta remarcabila a porcilor obisnuiti, considerati printrecele mai inteligente animale din lume, alaturi de maimute sidelfini".

CITESTE SI: