Maimutele flamande ataca locuintele thailandezilor

12 10. 2009, 13:12

In replica, populatiile de maimute din specia macac, in cautarea oricaror surse de hrana, s-au vazut nevoite sa atace la propriu satele si chiar templele budiste din Thailanda.
"Maimutele sunt obisnuite de mult timp cu alimentatia umana. Spre exemplu, am fost surprinsi sa aflam ca pot face diferenta intre apa, bere si Coca Cola. Practic au devenit dependente de hrana oferita de turisti, iar cum anul acesta au fost putini turisti, maimutele s-au vazut intrate intr-o adevarata criza alimentara", declara un locuitor din provincia Nakhom Pathon. Autoritatile thailandeze declara, la randul lor, ca tot mai multi localnici si-au montat gratii metalice la usi si ferestre in incercarea de a-si salva frigiderele de raidurile maimutelor flamande care si-au pierdut orice teama de om.

Maimutele din Thailanda erau de cativa ani o mare atractie pentru turistii care obisnuiau sa le ofere hrana pe strazi. Faptul in sine a alterat comportamentul normal al maimutelor, care traiesc si se hranesc in jungla, evitand orice contact cu oamenii. Conform Autoritatii de Turism din Thailanda, numarul turistilor care au vizitat aceasta tara in sezonul 2008-2009 a scazut cu 20-25% fata de sezonul trecut.

Sursa: RiaNovosti

CITESTE SI: