Prima pagină D:News

STAR WARS – o calatorie muzicala

Redactia Descopera.ro | 10.13.2009 | ● Vizualizări: 319
STAR WARS – o calatorie muzicala     star wars, razboiul stelelor, star wars a musical journey, george lucas, john williams, muzica clasica, film, spectacol, palpatine, lord sidious + zoom
Galerie foto (1)

Dupa ce a cunoscut un succes fulminant la Londra, spectacolul „Star Wars – A Musical Journey” a ajuns peste Ocean.

In primavara acestui an, iubitorii de muzica clasica si fanii seriei de filme Star Wars au avut o surpriza de proportii: arena O2 din Londra a gazduit o serie de concerte speciale dedicate Razboiului Stelelor. Concertele au repovestit evenimentele epice din cele 6 pelicule science fiction prin intermediul muzicii compozitorului John Williams, cel care a realizat coloana sonora din filmele lui George Lucas si a castigat si un premiu Oscar pentru aceasta. Pe scena londoneza, naratorul povestii Star Wars a fost actorul scotian Ian McDormid, cel care-l intrupeaza in toate filmele Star Wars pe maleficul Lord Sith Darth Sidious / senatorul galactic Palpatine ce ajunge sinistrul Imparat al Galaxiei, in urma unui imens complot ce duce la declansarea Razboiului Clonelor si eradicarea Ordinului Cavalerilor Jedi.

"Star Wars - A Musical Journey" este o combinatie spectaculoasa intre cinematografie si muzica live, cele 13 ore si 10 minute - cat dureaza insumate cele 6 filme Razboiul Stelelor - fiind comprimate intr-un spectacol de doua ore. Pe un ecran de cinematograf sunt prezentate, in ordine cronologica, clipuri din cele 6 filme, Orchestra Simfonica din Londra interpreteaza live piese de pe coloana sonoara aferenta, din cand in cand in sala au loc jocuri de lasere si lumini, iar legatura intre cele 6 filme este facuta de catre un narator. In Statele Unite ale Americii, unde show-ul a fost contractat pentru 40 de concerte, naratorul va fi actorul englez Anthony Daniels, cel care l-a interpretat pe simpaticul robot de protocol C-3PO. Muzica a fost reorchestrata, iar secventele de film au fost rearanjate pentru acest spectacol unic, astfel incat atat melomanii, cat si fanii adevarati vor avea ce vedea.

CITESTE SI: