Un test genetic pentru o dieta personalizata

15 10. 2009, 11:53

Astfel prescrisa, dieta reprezinta o schema super-personalizata, bazata pe "buletinul de identitate" genetic care face din fiecare om o fiinta unica si irepetabila. Mai precis, analiza ADN-ului promite furnizarea unor informatii legate de metabolismul acizilor grasi, a acidului folic si a vitaminei D, detectand necesitatile nutritionale ale fiecarei persoane in parte.


"In acest mod ia sfarsit era dietelor restrictive, pentru ca lucrul important pentru a pierde kilogramele in exces este prevenirea multor boli legate de obezitate, si nu eliminarea anumitor alimente din menu", a comentat medicul nutritionist Primo Vercilli, unul dintre creatorii noului produs.

Cum functioneaza? Nu ai nevoie decat de cateva minute pentru a face testul genetic respectiv, a precizat expertul. Farmacistul iti ia o proba de saliva pe un tampon de vata si il trimite la laboratorul de analiza, apoi rezultatele testului, impreuna cu planul alimentar de urmat, vor fi transmise de compania producatoare a testului (Vitalybra) farmaciei, insarcinata sa le livreze clientului.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI: