Premiantii din Somalia sunt rasplatiti cu AK-47

20 10. 2009, 13:30

Testarile de cunostinte s-au desfasurat pe parcursul lunii sfinte a mulsumanilor, Ramadanul, in orasul portuar Kismayo si au continut intrebari despre Coran si despre geografia Somaliei. Un reprezentant al grupului militar al-Shabab a declarat ca testul de cultura generala a avut ca obiectiv impiedicarea tinerilor in a-si mai pierde timpul si concentrarea lor pe apararea teritoriilor.

"Motivul pentru care tinerii au fost recompensati cu arme este acela de a-i fi incurajat sa participe la razboiul sfant desfasurat in prezent impotriva dusmanilor lui Allah in Somalia", a declarat Abdullahi Alhaq, batranul gruparii al-Shabab.

Echipa castigatoare, din orasul Farjano, a fost premiata cu o pusca, doua grenade, o mina de sol si provizii in valoare de 1.000 dolari. Dar nici ceilalti concurenti nu s-au intors acasa cu mana goala. Ei au primit mitraliere AK-47 si cartuse pentru ele.

Al-Shabab si alti rebeli islamisti acuzati de a avea legaturi cu al-Quaeda domina o mare parte din Somalia centrala si sudica, unde si-au impus cu strictete legea Sharia. Tara a avut ultima oara un guvern functional in 1991. Un slab guvern sprijinit de Natiunile Unite coordoneaza in prezent doar cateva parti ale capitalei Mogadishu.

Sursa: BBC

CITESTE SI: