A fost descoperita cea mai veche pictura reprezentand un ceas

20 10. 2009, 13:13

Tabloul, pictat de maestru, renascentist Maso da San Friano, apartine Muzeului de Stiinta din Londra, Marea Britanie, si a fost trimis spre expertizare specialistilor in pictura renacentinsta de la Galeria Uffizi din Florenta, Italia, pentru o identificare certa a personajului reprezentat.

Speciliastii britanici cred ca ar fi vorba despre Cosimo I de Medici, conducatorul Florentei, asa cum arata el in jurul anului 1560, cand a fost pictat tabloul.

Cosimo I a fost un sustinator al artelor si stiintelor si, de aceea, e verosimil ca el sa fi detinut unul dintre putinele ceasuri de buzunar care existau la vremea aceea.

Primele ceasuri de buzunar au fost fabricate la inceputul secolului al XVI-lea, de catre ceasornicarii germani, iar unul dintre specialistii muzeului britanic de stiinta crede ca acel ceas de aur, reprezentat in tablou, ar putea proveni din sudul Germaniei.

Dupa expertizarea sa in Italia, tabloul va fi expus la Muzeul de Stiinta din Londra, in galeria destinata instrumentelor de masurare a timpului, care adaposteste una dintre cele mai mari colectii de ceasuri din Marea Britanie.

Sursa: BBC

CITESTE SI: