Titanicul pleaca din nou in croaziera

21 10. 2009, 12:30

Ruta urmata de Titanic, considerata "blestemata", este si astazi evitata de traficul comercial si de pasageri, multi marinari afirmand ca, in anumite nopti, la sud-est de Terranova inca se pot auzi gemetele victimelor naufragiului, ale caror oase zac pe fundul Atlanticului, la 3.800 metri adancime. La aceste legende cu siguranta nu pleaca urechea cei care si-au facut deja rezervare, cu doi ani si jumatate avans, pentru a lua parte la voiajul organizat pentru comemorarea a o suta de ani de la tragicul eveniment, avand in vedere ca toate cabinele de pe nava de croaziera care va fi utilizata, cu preturi cuprinse intre 7.858 si 3.929 euro, sunt deja «sold out».

Cu totul, voiajul va dura 12 zile, la o viteza de 20 de noduri, aproape aceeasi cu a Titanicului (21 noduri). Nava de croaziera care va lua locul Titanicului se numeste "Balmoral", a fost construita in 1988 si restructurata in 2008, si si-a schimbat pana acum numele si proprietarii de 5 ori. In prezent apartine Olsen Cruise Lines, companie parte din grupul norvegian cu acelasi nume, cu interese in mai multe sectoare de activitate.

Va fi o calatorie identica cu cea originala. Pasagerii vor fi in numar de 1309, iar itinerariul este unul precis: plecarea pe 8 aprilie 2012 de la Southampton (Titanicul a ridicat insa ancora in data de 10), in directia Cherbourg, unde transatlanticul a facut popas, cu toate luminile aprinse, si escala la Cobh, in Irlanda, care la acea vreme se numea Queenstown. Urmeaza traversarea, pana la punctul marcat de coordonatele epavei. Nava va ajunge aici in seara zilei de 14 aprilie si aici va opri motoarele.

Calatoria va continua apoi catre Halifax, Canada, unde pasagerii vor putea vizita cimitirul Fairview Lawn, locul unde odihnesc trupurile a 121 dintre victimele de pe Titanic. Intoarcerea la New York este prevazuta sa aiba loc in data de 20 aprilie.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI: