Prima pagină D:News

NASA se pregateste sa testeze o noua racheta

10.21.2009 | ● Vizualizări: 70
NASA se pregateste sa testeze o noua racheta     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Pentru prima data dupa aproape 30 de ani, NASA scoate la lumina o noua racheta, care va fi pregatita pentru un zbor de proba in cadrul Centrului Spatial Kennedy din Florida.

Racheta, botezata Ares I-X, este un prototip suborbital alrachetei Ares I, pe care NASA planuieste sa o foloseasca pentrulansarea navetei spatiale Orion. In prezent, cea mai lunga rachetaa NASA, Ares I-X, se pregateste pentru zborul de proba programatpentru data de 27 octombrie, la ora 8 dimineata, ora SUA.

"In perioada aceasta, vom testa etapele separarii pentru adetermina cat de bine functioneaza motoarele in prima etapa adesprinderii. Vom testa, de asemenea, si motoarele auxiliare, adicaparasutele si celelalte aparate implicate in proces", declaraoficialul NASA George Diller.

Racheta cu o lungime de 100 de metri, care a costat 445 de milioanede dolari, a fost prezentata publicului in ajunul raportului finalal unei comisii independente de la Casa Alba, care a analizatplanurile NASA legate de viitoarele zboruri in spatiu.

Sursa: Fox News

CITESTE SI:

Tag-uri: racheta | NASA | spatiu | astronomie