Infectia cu Dengue depinde de conditiile meteo

28 10. 2009, 12:07

Rezultatul a reiesit din "incrucisarea" datelor cu privire la conditiile meteorologice si climatice inregistrate pe o perioada de sase ani, intre 2001 si 2006, cu cele ale cazurilor de dengue raportate in Guangzhou, capitala Provinciei Guangdong.


Potrivit ipotezelor formulate de autorii studiului, aceasta corelatie este cauzata de impactul conditiilor ambientale asupra ratei de supravietuire a tantarilor, care se micsoreaza atunci cand valorile de umiditate si temperatura sunt scazute. Totusi, au avertizat cercetatorii, "transmiterea febrei dengue este mai complexa si este influentata de masurile de preventie puse in act de fiecare municipalitate in parte, de comportamentul uman, de populatiile de tantari si interactiunea acestora cu oamenii".


Potrivit celor mai recente estimari, numarul de cazuri de febra Dengue, boala virala transmisa de tantari in regiunile tropicale si subtropicale, a crescut semnificativ in ultima vreme, de aceea se cauta noi metode de a prevedea raspandirea, astfel incat sa poata fi puse in practica masurile de sanatate publica necesare.
Sursa: Le Scienze

CITESTE SI: