Facebook iti sugereaza sa iti contactezi prietenii decedati

28 10. 2009, 12:52

Una dintre modificari sustine implementarea unei aplicatii care iti sugereaza sa reiei legatura cu o persoana pe care nu ai mai contactat-o demult. Numai ca pentru anumiti membri, acest lucru inseamna contactarea unor persoane decedate. In numai cateva ore de la aparitia online, peste 900 000 de useri au raportat ca se simt stresati de noua functie Facebook, cerand ca "lucrurile sa revina la normal".

"Facebook mi-a sugerat sa ma reconectez cu cineva care a murit in urma cu doi ani. Asta m-a dat peste cap", scrie un utilizator pe Twitter. Un alt user, Emma, in varsta de 27 de ani, s-a confruntat cu imaginea unei prietene decedate atunci cand s-a logat pe Facebook. "Ca si ceilalti prieteni comuni, nu i-am sters profilul, pentru ca ar fi ciudat. Sunt convinsa ca alte mii de utilizatori sunt in aceeasi situatie", declara Emma.

Facebook ofera un serviciu care ar putea rezolva aceasta problema, prin optiunea de "memorializare", care invita userii sa faca cunoscuta moartea unor persoane apropiate care au cont pe acest site, insa functia este prea putin cunoscuta. In urma plangerilor primite, purtatorul de cuvant al site-ului a declarat pentru ziarul online Sky News ca aceasta situatie va fi investigata.

La aceste nemultumiri se adauga o multime de alte schimbari, printre care si cele legate de sistemul LIVE FEED / NEWS FEED. Prin urmare, userii au creat grupuri de protest prin care cer inapoi "vechiul Facebook".

Sursa: Sky News

CITESTE SI: