Cine castiga pestele? Lupta intre trei vulturi pescari

28 10. 2009, 13:01

Imaginile ne duc cu gandul spre o feroce lupta pentru hrana, dar ornitologii sunt de o cu totul alta parere. Conform specialistilor, totul nu este decat o demonstratie de forta intre vulturi. Demonstratie care are ca unic rol stabilirea ierarhiei in grup.

"Un vultur a reusit sa prinda un peste mic, insa in jurul lui era o aglomeratie de 150-300 vulturi. Era evident ca se va ajunge la lupta. Nu este vorba ca celelate pasari de prada nu puteau sa-si prinda proprii pesti. Cei trei turbulenti erau cu totii masculi si vroiau cu tot dinadinsul sa isi demonstreze unul altuia care este mai puternic si mai inteligent. La sfarsitul demonstratiei aeriene care a durat cateva zeci de secunde, nicio rapitoare nu era ranita" comenteaza Harry Egens.

Vulturul pescar cu capul alb este pasarea nationala a Statelor Unite si poate fi vazut pe numeroase sigilii oficiale. Impuscarea sau capturarea unuia se pedepseste intotdeauna cu inchisoarea. Greutatea sa poate atinge 6 kilograme, iar anvergura aripilor depaseste 1,80 m. Se hraneste in principal cu pesti, iar in captivitate poate trai pana la varsta de 50 de ani.

Sursa : Daily Mail

CITESTE SI: