Prima pagină D:News

Planeta Mercur are anotimpuri!

Redactia Descopera.ro | 11.04.2009 | ● Vizualizări: 550
Planeta Mercur are anotimpuri!     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Noile date culese de catre proba spatiala Messenger arunca o noua lumina asupra planetei Mercur: se pare ca la suprafata acesteia exista o cantitate mult mai mare de fier decat cea estimata initial, in vreme ce oamenii de stiinta sustin ca prima planeta de la Soare nu este straina de schimbarile climatice anuale.

Prezenta anotimpurilor pe Mercur este doar una dintre surprizele pe care sonda spatiala a oferit-o specialistilor de la NASA. Datele au fost culese in timpul misiunii din data de 29 septembrie, atunci cand Messenger a efectuat masuratori si a captat noi imagini din atmosfera si de la suprafata planetei. Studierea diferentelor pe care schimbarile de anotimp le produc va ajuta cercetatorii sa inteleaga modul in care suprafata s-a transformat de-a lungul timpului.

Cel de-al treilea zbor a fost efectuat la o distanta de numai 228 de kilometri de suprafata, cu scopul de a studia amanuntit aceasta planeta care, pana nu demult, inca reprezenta un secret pentru expertii de la NASA. In prezent, 98% din suprafata planetei a fost deja cartografiata.

Sursa: MSNBC

CITESTE SI: