Pablo Escobar a ars 2 milioane de dolari cash pentru a se incalzi

05 11. 2009, 13:15

Se spune ca infamul baron al cocainei a aprins un foc in aer liber folosind gramezi de bani lichizi, dolari americani, intr-un refugiu din munte, in timp ce era haituit de autoritati. Sebastian Marroquin, care si-a schimbat numele din Juan Pablo Escobar, a declarat ca tatal lui a ars banii atunci cand a inteles ca fiica sa Manuela facuse hipotermie. A folosit focul, "scump" de doua milioane de dolari, si pentru a prepara mancarea.

Fiul lui Escobar, care s-a mutat impreuna cu familia sa in Argentina dupa moartea de acum 16 ani a tatalui sau, a mai declarat pentru revista columbiana Don Juan ca miliardarul obsedat de siguranta si-a achizitionat propria companie de taxi pentru a afla atunci cand soseau straini in Medelin. De asemenea, isi muta familia o data la fiecare 48 de ore intr-una dintre cele 15 ascunzatori pe care le avea imprastiate prin tot orasul.

Obisnuia chiar sa ii lege la ochi pe membrii familiei sale odata cu fiecare mutare, astfel incat acestia sa nu poata da in vileag locatiile in caz ca ar fi fost capturati si torturati. Escobar, capul Cartelului Medelin, a fost impuscat in cap in decembrie 1993, in incercarea de a scapa de politie.

In apogeul puterii sale, in 1989, columbianul era catalogat al saptelea cel mai bogat om din lume de catre revista Forbes, cu o avere estimata la aproximativ 35 miliarde de dolari.

Sursa: The Telegraph

CITESTE SI: